Duurzame ontwikkeling volgens Abeco

Of het nu gaat om herontwikkeling of nieuwbouw: met onze projecten willen we ervoor zorgen dat bewoners jarenlang plezier beleven aan hun woning. Dat geldt niet alleen voor de eerste bewoners, maar ook voor de toekomstige bewoners. Duurzaamheid staat bij Abeco daarom hoog in het vaandel.

We signaleren al jaren dat bewoners op zoek zijn naar meer wooncomfort, terwijl de regels voor energiebesparing steeds strenger worden. Bij Abeco proberen we daarom de perfecte balans te vinden tussen comfortabel en duurzaam wonen. Bij Abeco besteden we hier op verschillende manieren aandacht aan. Onze projecten hebben immers impact op bewoners, omwonenden en het milieu.

We geven oude bestemmingen een nieuw leven

Met onze herontwikkelingsprojecten geven we oude bestemmingen een nieuw leven. Op die manier bieden we veel mensen een fijne, nieuwe plek om te wonen, terwijl omwonenden profiteren van het behoud van beeldbepalende gebouwen.

Bij de ontwikkeling van een project houden we niet alleen rekening met de eerste bewoners. Het is ons doel om woningen te creëren die duurzaam zijn en langdurig meegaan, zodat toekomstige generaties hier ook met veel plezier kunnen wonen. Dit is alleen mogelijk wanneer er een economisch haalbare invulling aan het plan wordt gegeven. In samenwerking met professionele partners maken we toekomstplannen. We behouden belangrijke een beeldbepalende elementen, zorgen voor duurzame nieuwbouw in de directe omgeving en betrekken de omgeving bij onze plannen. Zo biedt onze herontwikkeling meerwaarde voor alle betrokken partijen. Bij Abeco hebben we op deze manier (religieus) erfgoed kunnen behouden en een nieuw leven kunnen geven. Benieuwd hoe we dat hebben gedaan? Lees dan meer over De Beukenhof, Den Rozenkrans of De Sterrenboog.

We gebruiken duurzame materialen

Zowel bij herontwikkeling als nieuwbouw is het verbruik van materiaal onontkoombaar. We kunnen echter wel invloed uitoefenen op de materialen die we gebruiken. Bij Abeco werken we daarom met duurzame materialen. Op die manier kunnen we veel en kostbaar onderhoud tot een minimum beperken.

Waar mogelijk maken we gebruik van hernieuwbare bronnen in onze projecten. Ons laatste project was zelfs volledig Rockzero. Deze innovatieve en circulaire manier van bouwen zorgt ervoor dat de materialen van een project allemaal opnieuw gebruikt zouden kunnen worden, zonder daarbij afval te genereren. Bij Abeco volgen we de ontwikkelingen rondom reversible bouwen op de voet. Hierin staat demonteerbaarheid, aanpasbaarheid en hergebruik centraal. Ook is Abeco FSC gecertificeerd. Dit keurmerk staat voor duurzame bosbouwproducten. Al onze hout- en houtproducten zijn dus van verantwoorde afkomst.

We implementeren oplossingen voor duurzame energie

Onze zorg voor duurzaamheid stopt niet bij bouwen. Na oplevering willen we ervoor zorgen dat bewoners comfortabel en energiezuinig kunnen wonen. We zorgen er daarom voor dat zij gebruik kunnen maken van duurzaam opgewekte energie. Dat doen we met zonnepanelen en revolutionaire verwarmings- en koelingssystemen.

  • Warmte en koude, duurzaam opgewekt
    Een grote kelder - volledig gevuld met water - die voor duurzame energie zorgt? In Nederland is het een nog vrij onbekende techniek, maar bij Abeco maken we al gebruik van deze revolutionaire manier van verwarmen en koelen. De met water gevulde kelder bevriest in de wintermaanden voor zo’n tachtig procent, waarna het in de zomer langzaam ontdooit. Dit proces van bevriezen en ontdooien gaat altijd door. De energie die vrijkomt bij deze fase-overgang gebruiken we om woningen van onze projecten te voorzien van warmte en koude. Zo hebben bewoners altijd een comfortabel binnenklimaat.

  • Specialist in zonnepanelen
    De energie die zonnepanelen opleveren zorgt ervoor dat we woningen kunnen voorzien van energie. Bij Abeco maken we daarom graag gebruik van deze duurzame energiebron. Het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen is effectief, maar we willen ook dat de panelen passen in het plan. Door het kiezen van de juiste panelen, is het esthetisch ook verantwoord om zonnepanelen te integreren in onze plannen.

  • Prima Energie
    In Prima Energie hebben we een geschikte partner gevonden als het aankomt op het opwekken en distribueren van duurzame energie. Benieuwd hoe Prima Energie ervoor zorgt dat de bewoners van onze projecten niet alleen profiteren van duurzame energie, maar ook van meer inzicht in hun verbruik? Lees dan meer op de website van Prima Energie.