Bekijk de woningen van Den Rozenkrans

In 2016 kocht Abeco de Onze Lieve Vrouw van den Rozenkrans, beter bekend als de 'Boschwegse kerk' aan. De kerk was op dat moment al drie jaar niet meer in gebruik. Vanaf 2016 werden er plannen gemaakt voor de herbestemming. Al vroeg was duidelijk dat er woningen in het plan 'Den Rozenkrans' opgenomen zouden worden. Een aantal jaar later is het eindelijk zover: we zijn gestart met het verbouwen van de kerk. In de voormalige pastorietuin zullen bovendien acht luxe patiowoningen worden gebouwd. 

In dit project staan de kerk en de patiowoningen centraal bij de ontwikkeling van het gebied. Met het plan Den Rozenkrans wordt er op een duurzame manier ruimte gecreëerd voor nieuwe woningen. De kerk zelf wordt momenteel verbouwd zodat er ruimte komt voor verschillende zorgappartementen. De acht patiowoningen komen binnenkort in de verkoop. 

Van alle gemakken voorzien

Den Rozenkrans biedt modern wooncomfort op een centrale locatie. De locatie van de patiowoningen mag dan geschiedenis ademen, de woningen zelf zijn van alle gemakken voorzien. Deze woningen zijn dus geschikt voor iedereen die graag geniet van de luxe die een moderne woning te bieden heeft, terwijl er in de directe omgeving voldoende aandacht is voor authentieke elementen. 

In Den Rozenkrans is niet alleen aan de woning zelf gedacht. Zo wordt er ook een half verdiepte stallingsgarage gebouwd waar ruimte is voor auto's en is er veel aandacht uitgegaan naar een duurzame energievoorziening. Den Rozenkrans heeft zelfs een primeur: het is namelijk voor het eerst dat er gebruik wordt gemaakt van het SolarEis concept in de omgeving. De woningen zijn dus van alle comfort voorzien en ook nog eens duurzaam.

Patiowoningen

De patiowoningen zijn ideaal voor bewoners die liever minder vaak de trap nemen. Toch kunnen zeven van de acht patiowoningen in Den Rozenkrans uitgebreid worden met een extra etage. 

In de ruime patiowoningen is op de begane grond ruimte om te wonen, koken en slapen. De keuken, woonkamer, slaapkamers en badkamer bevinden zich dus allemaal op dezelfde etage. Een aantal van de levensloopbestendige woningen heeft echter de mogelijkheid tot een extra etage. Bewoners die kiezen voor een extra etage hebben een grotere keuzevrijheid voor de indeling van de verschillende ruimtes. De badkamer liever op de eerste verdieping is dan geen enkel probleem. 

Verschillende woningtypen

In de voormalige pastorietuin blijft voldoende ruimte voor groen. Er worden acht patiowoningen gebouwd, die onderling iets van elkaar verschillen. Er zijn drie verschillende woningtypen in het plan. Twee patiowoningen zijn voorzien van een extra verdieping, vijf woningen hebben de mogelijkheid voor een extra verdieping en één woning blijft gelijkvloers. 

Meer informatie

Meer weten over de acht patiowoningen in Den Rozenkrans? Bekijk dan de website van dit plan.