Plannen Beukenhof Schijndel ( kerk in Wijbosch) vorderen gestaag

Plannen rondom de Beukenhof leven binnen de gemeente

 

Een kerk, die decennialang dienst heeft gedaan als het centrale punt van een dorp, ombouwen tot een prachtige woonplek gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Om van de Beukenhof bij oplevering een volwassen hof met veel groen te maken zijn gedegen plannen nodig. De afgelopen tijd hebben we flink gewerkt aan een prachtig plan met een pastoriewoning, zes rijwoningen, drie vrijstaande woningen, zeven patiowoningen en dertien kerkwoningen. En hoewel ons denkwerk er in feite op zit, is het nu de beurt aan de gemeente om zich te buigen over de plannen. 

Ondanks de tijdelijke stilte rondom de Beukenhof, wordt er achter de schermen hard doorgewerkt aan de plannen. Zo heeft de welstandcommissie de bouwplannen beoordeeld op architectuur, kwaliteit en materiaalkeuze. Tot onze vreugde heeft de commissie een positief advies uitgebracht voor alle onderdelen van de Beukenhof. Sterker nog, de commissie complimenteerde de architecten met het samenspel van disciplines die tot een uniek project hebben geleid. 

Bestemmingsplan
De volgende stap in het proces is het krijgen van een akkoord op het bestemmingsplan. In dit plan zijn alle wijzigingen aan het huidige gebruik van de locatie uitgebreid beschreven. Dit plan is vanzelfsprekend van redelijke omvang. Van kerk naar een hof vol woongenot; het is natuurlijk niet niks. Toch zijn we ervan overtuigd dat het bestemmingsplan enthousiast ontvangen zal worden. We merken dat de inwoners van Schijndel en Wijbosch erg te spreken zijn over de Beukenhof en hopen dat dit voor de gemeente ook geldt. Nu het bestemmingsplan klaar ligt om ter inzage te gaan breekt een spannende periode aan die we met het volste vertrouwen tegemoet gaan. 

Geduld
Wat ons betreft kan er niet snel genoeg een akkoord op het bestemmingsplan komen. Toch moeten we nog een aantal weken geduld hebben in verband met de vakantieperiode. Ongelukkige timing? Wij vinden van niet. Na het zomerreces is de Beukenhof namelijk een van de eerste plannen die ter tafel komt, waardoor er met een frisse blik naar de plannen gekeken wordt. Volgens de planning zal het bestemmingsplan in november dit jaar vastgesteld worden door de gemeente. 

Definitieve verkoop
Na een akkoord op het bestemmingsplan zullen we eindelijk kunnen beginnen met het realiseren van de Beukenhof. Na maanden van voorbereiden en plannen staan we te popelen om het hemelse hof dat we voor ogen hebben te zien ontstaan. De verschillende typen woningen, maar ook de combinatie van oud en nieuw, zullen ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen hier hun woongenot zullen vinden. Als we onze huidige planning aan kunnen houden, starten we in oktober/november van dit jaar met de definitieve verkoop van de woningen die ieder op hun eigen manier allemaal even prachtig zijn. 

Hemels wonen in de Beukenhof
Niet iedereen wil echter wachten tot het najaar om zeker te zijn van een mooie plek in de Beukenhof. We begrijpen waar het enthousiasme voor het wonen in dit hof vandaan komt, we zijn zelf immers net zo enthousiast over de plannen. Voor geïnteresseerden is het daarom nu al mogelijk om zonder verplichtingen een intentieovereenkomst te tekenen. Na het tekenen van zo'n overeenkomst wordt de koop van een woning gewaarborgd. Deze tijd kan gebruikt worden om de huidige woning te koop te zetten of zelfs te verkopen.  

Meer informatie of inschrijven?
Bent u nieuwsgierig geworden naar wonen in de Beukenhof of zelfs een intentieovereenkomst tekenen? Neem dan contact met ons op. Wie weet bent u volgend jaar rond kerst een van de gelukkige bewoners van de Beukenhof.