Abeco koopt Boschwegkerk

Het beste plan voor de leegstaande kerk op de Boschweg kwam van Abeco. Om die reden heeft het parochiebestuur van Schijndel de Boschwegkerk verkocht aan Abeco. Daarmee heeft het parochiebestuur de drie leegstaande kerken van Schijndel gevuld. Uiteraard is Abeco blij hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Het parochiebestuur heeft aangegeven dat er meerdere kandidaten waren voor de Boschwegkerk. Het plan om het monument overeind te behouden, was een belangrijk punt. Alleen de aanbouw zal worden gesloopt, maar de rest van de kerk blijft bestaan.

Woningen in de kerk
De kerk, die al een paar jaar leegstaat, gaat dienst doen als woning. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoeveel woningen er in de kerk gecreëerd zullen worden. 

Planning transitie Boschwegkerk
De exacte plannen voor de Boschwegkerk worden in 2016 uitgewerkt. Volgend jaar worden de voorbereidingen getroffen voor de transitie. De planning is om in 2018 de starten met het uitvoeren van de plannen.  

Monument blijft overeind
De kerk zal worden verbouwd, maar blijft behouden. Naast een aantal woningen zal er ook een gemeenschappelijke ruimte in de kerk komen. Daarnaast zal de klok blijven luiden en zal de tijd actueel blijven lopen op de wijzerplaten. De veldkapel, waar mensen bijvoorbeeld een kaarsje kunnen komen branden, is open voor religieuze ervaringen.