Abeco Bedrijven eerste FSC-gecertificeerde ontwikkelaar in Brabant

Bij Abeco “sterk in ontwikkeling” hebben we een vooruitstrevende visie op bouwen, wonen, werken en winkelen. We zetten ons dagelijks in om, door middel van innovatieve herontwikkeling, een meerwaarde mee te geven aan vastgoedprojecten. Hierbij houden we ook rekening met het milieu. Sinds kort is Abeco dan ook de eerste Brabantse FSC-gecertificeerde ontwikkelaar.

Wat is FSC hout?
FSC staat voor verantwoord bosbeheer. Zo worden planten, dieren en lokale bevolking beschermd. Door gebruik te maken van FSC-hout, leveren we een bijdrage aan de bescherming van bossen wereldwijd. De controle op het verantwoorde bosbeheer en verantwoorde kap vindt plaats in de bossen zelf.  

FSC certificaat
Steeds meer corporaties, ontwikkelaars, gemeenten en andere overheden hebben in hun beleid vastgelegd FSC-gecertificeerd hout toe te passen. Sinds kort geldt dat ook voor Abeco Bedrijven. Het FSC-certificaat geeft eindgebruikers de zekerheid dat alle toeleverende bedrijven in de schakel de regels hanteren die aan FSC-hout verbonden zijn.

Van importeur tot houthandel, timmerfabrieken en dus ook ontwikkelaars: om er zeker van te zijn het hout inderdaad afkomstig is uit een FSC-gecertificeerd bos, moeten alle bedrijven in de keten gecertificeerd zijn.

De filosofie van Abeco
Of we nu werken aan (nieuw)bouw of herontwikkeling, bij Abeco zijn we altijd bezig met ingrepen die in het teken staan van de toekomstige gebruikers. Wij besteden daarom veel aandacht aan het zoeken naar een goede balans tussen voorzieningen. Aan het vinden van een balans tussen wonen, werken en thuiskomen. Tussen oud en nieuw. Vanaf nu zijn wij, en dus ook onze eindgebruikers, ervan verzekerd dat al het hout waarmee wij werken volledig aan de FSC normen voldoet.